Home / Arte / Ekspozita / “Mrekullitë e një qyteti”, ekspozita e re e çelur në Qendrën e Informimit të BE-së

“Mrekullitë e një qyteti”, ekspozita e re e çelur në Qendrën e Informimit të BE-së

10714053_792406857464582_8099561223355445332_o-525x350Në Qendrën e Informimit të BE-së u organizua një ekspozitë fotografike me në qendër të saj arkitekturën e një qyteti specifik.

Projekti bashkon fotografë, arkitektë dhe dizenjues nga e gjithë bota në një aktivitet kushtuar fotografisë, organizuar nën kujdesin e veçantë të Zonjës së Parë, znj. Odeta Nishani.

Tema e ekspozitës rrotullohet rreth lidhjes së arkitekturës me fotografinë, me qëllimin për të kapur madhështinë dhe bukurinë e arkitekturës së një qyteti. Projekti u prezantua në 12 maj dhe organizatorët ftuan në Tiranë një sërë artistësh ndërkombëtarë të paraqitin punët e tyre rreth një qyteti të veçantë.

Ekspozita përbëhet nga 13 punë të fotografëve të ndryshëm nga e gjithë bota si p.sh. Shtetet e Bashkuara, Franca, Italia, Zvicra, Greqia dhe Shqipëria. Disa nga artistët pjesëmarrës janë: Eric de Broche, Elena Kuznetsova, Phillip Schaerer, Emi Toska, Simona Rota, David Galjaard, Ëaërzek Kolbusz dhe Rodolfo Felici.

Organizohet në Qendrën e Informimit të BE-së ekspozita “Mrekullitë e një qyteti”

Fotot e ekspozuara janë përzgjedhur nga një juri e përbërë nga artistë e fotografë të njohur si: Mark Sink (president), Kristen Hatgi Sink, Jean-Jacques Terrin, Milva Giacomelli, dhe Pascal Hamon. Faza përfundimtare e projektit do të jetë një ekspozitë në Laboratoire de la Creation Gallery në Paris më 15 prill 2015.

Aktiviteti organizohet nga Dream City Fest (DCF), një organizatë jo-fitimprurëse shqiptare, misioni i së cilës është të testojë kufjtë e arkitekturës/artit dhe ta përballë atë me disiplina të ndryshme. DCF shërben gjithashtu edhe si një platformë diskutimesh ndërmjet artistësh, arkitektësh, kuratorësh, kritikësh arti dhe ekspertësh të fushave të ndryshme.

Leave a Reply

%d bloggers like this: