Home / Rajoni / Maqedonia në vendin e 64 si më e korruptuar

Maqedonia në vendin e 64 si më e korruptuar

Ballkani definitivisht është i korruptuar. Maqedonia gjendet në vendin e 64 në rangimin me rezultat 45, edhe pse vitin e kaluar ishte 44, ndërsa në vitin 2012-43 sipas indeksit të perceptimit të korrupsionit të organizatës” Transparencë pa kufij”.
maqedonia-n-euml-vendin-e-64-si-m-euml-e-korruptuar_hdBullgaria gjendet në vendin e 69 me rezultat 43.

Indeksi i korrupsionit e tregon nivelin e tij në sferën publike në mbi 175 shtete. Ai e fokuson vëmendjen në korrupsionin në sektorin publik dhe e definon si keqpërdorim të pozitës zyrtare për përfitim personal.

Rezultati i shtetit të dhënë e tregon nivelin e perceptimit të korrupsionit në sektorin publik në vendin në shkallë, ku 0 është shenjë për shtet shumë i korruptuar, ndërsa rezultati 100 d.m.th. nuk ka korrupsion.

Leave a Reply

%d bloggers like this: