Home / Bota / ISIL në 6 muaj ka humbur 700 km2 në Irak dhe Siri

ISIL në 6 muaj ka humbur 700 km2 në Irak dhe Siri

Zëdhënësi i Departamenti Amerikan i Mbrojtjes, John Kirby, ka deklaruar se ISIL në 6 muaj ka humbur në total 700 kilometër katror territor në Irak dhe Siri.isis

Kirby, në një konferencë për shtyp në Pentagon ka theksuar se organizata terroriste ISIL në kohët e fundit ka kaluar në pozicion mbrojtjeje dhe është përqendruar më shumë në kapacitetin që disponon dhe në mbrojtjen e rrjetit të furnizimit, raporton Anadolu Agency (AA).

Zëdhënësi Kirby tha se: “Ata janë duke u munduar të ruajnë zonën e mbrojtjes që posedojnë, zonë kjo e cila në krahasim me 6 muaj më parë ka një territor prej më pak se 700 kilometra katrorë”.

Kirby duke theksuar se edhe sulmet e forcave të koalicionit janë kundrejt këtyre territoreve të cilat ISIL po mundohet ti ruajë shprehet se lufta ndaj këtyre bazave edhe tani është në vazhdim.

Kirby ka pohuar ISIL aktualisht akoma posedon një sipërfaqe të madhe toke, por në krahasim me 6 muaj më parë ata kanë shumë më pak.

Leave a Reply

%d bloggers like this: