Home / Arte / Libri / Rezidenca letrare “Tirana in Between” hap aplikacionin për autorë ballkanikë

Rezidenca letrare “Tirana in Between” hap aplikacionin për autorë ballkanikë

Rezidenca letrare “Tirana in Between” ka hapur aplikimin për shkrimtarët, përkthyesit, dramaturgët dhe skenaristët, në programin për sivjet, vitin e tretë me radhë.

tirana-8Rezidenca është bashkëpunim i Asociacionit Kulturor Poeteka në Tiranë si dhe Rrjetit Traduki, ndërsa sjellë plot gjashtë personazhe sivjet në qëndrim 1 mujor në Tiranë, në një rezidencë e cila i liron autorët nga angazhimet e tyre të përditshme për një përvojë e cila do t`u ndihmonte në gjetjen e inspirimit.

Hapja e konkursit vlen për shtetasit e Sllovenisë, Kroacisë, Serbisë, Kosovës, Malit të Zi, Maqedonisë, Bulgarisë, Rumanisë dhe Bosnje Hercegovinës, ndërsa ata që do të triumfojnë do të qëndrojnë secili 1 muaj në Tiranë, në muajt mars, prill, maj, shtator, tetor dhe nëntor.
Vitin e kaluar në këtë rezidencë qëndruan Luan Starova, Barbara Pogacnik, Robert Perisic, Olya Stoyanova, Jovan Nikolaidis dhe Srdjan Srdic.

Leave a Reply

%d bloggers like this: