Home / Bota / Fillojnë bisedimet historike Kubë-SHBA

Fillojnë bisedimet historike Kubë-SHBA

Kuba dhe SHBA filluan sot bisedime historike për përgatitjen e afrimit mes dy vendeve dhe kthimin e faqes së antagonizmit më shumë se 50-vjeçar.

aa337Njoftimi i normalizimit të marrëdhënieve nga presidenti amerikan, Barack Obama dhe ai kuban, Raul Castro, më 17 dhjetor, hapi rrugën për diskutimet e sotme, ku faza e parë i është kushtuar dosjes së emigrantëve.

Kjo do t’i hapë rrugën mbërritjes së zëvendëssekretares së Shtetit për Hemisferën Perëndimore, Roberta Jacobson, që do të shënojë vizitën e parë në ishull të një zyrtari amerikan të një niveli të tillë që nga viti 1980.

Leave a Reply

%d bloggers like this: