Home / Politika / Ministrat e Jashtëm të Shqipërisë, Italisë dhe Serbisë takohen sot në Romë

Ministrat e Jashtëm të Shqipërisë, Italisë dhe Serbisë takohen sot në Romë

Ministrat e Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Italisë dhe Serbisë do të takohen sot në Romë për të marrë pjesë në takimin trepalësh, të organizuar nga ministri italian Paolo Gentiloni.

b4d7de5ff725512a637402454dd08203_XL1Ky takim zhvillohet në funksion të stabilitetit në rajonin e Ballkanit dhe është propozuar në korrik të 2014 nga ish-ministrja, Federica Mogherini, gjatë vizitës që zhvilloi në Tiranë.

Gjatë konferencës së përbashkët me homologun e saj në Tiranë, Mogherini deklaroi se ky takim do të kishte për qëllim nisjen e një dialogu trepalësh midis Italisë, Shqipërisë dhe Serbisë për të kontribuar më tej në rritjen e stabilitetit në rajon.

Leave a Reply

%d bloggers like this: