Home / Arte / Muzike / Los Anxheles – Çmimet Grammy 2015

Los Anxheles – Çmimet Grammy 2015

Këngëtari Sam Smith rrëmbeu 4 nga çmimet më të mëdha të Grammy Awards në Los Anxheles , duke fituar kështu çmimin si “Artisti më i mirë”, si dhe “Regjistrimin e vitit” me këngën “Stay With Me”,po ashtu, ai shtoi edhe një çmim për “ Zëri më i mirë pop” me debutimin e tij “In the Lonely Hour”.
gramyNdërsa këngëtari Beck me albumin “Morning Phase” u vlerësua si albumi më i mirë Pop.

Me tre gramafonët e artë për performancën më të mirë R&B, për këngën më të mirë R&B, me këngën “Drunk in Love”, Beyonce megjithatë ia doli të marrë 20 çmime në karrierë.

Këngëtarja Beyonce tani zyrtarisht është në vendin e dytë në listën e të gjitha femrave fituese.
Fituesit e tjerë përfshijnë :Paramore, Lady Gaga, Pharrell, Kendrick Lamar, Eminem, Jack White dhe Pentatonix.

Më poshtë lista kryesore e fituesve nga nata e 8 shkurtit në 57-vjetorin e Grammy Awards:

sam

Kengetari Sam Smith

Albumi i vitit:
Morning Phase, Beck
Regjistrimi i vitit:
“Stay with Me (Darkchild Version),” Sam Smith
Këngëtari i vitit:
“Stay with Me” (Darkchild version), Sam Smith
Artisti me i mire i ri:
Sam Smith

Kenga me e mire Pop Duo/Group Performance:
“Say Something,” A Great Big World feat. Christina Aguilera

Vokali me i mire pop Album:In The Lonely Hour,Sam Smith

Performanca me e mire pop:
“Happy (Live),” Pharrell Williams

Albumi me i mire tradicional pop:
Cheek To Cheek, Lady Gaga & Tony Bennett

Albumi me i mire urban pop:
GIRL, Pharrell Williams

Performanca me e mire rap
“i,” Kendrick Lamar

Albumi me i mire rap:The Marshall Mathers LP 2, Eminem

Kenga me e mire rap:
“i,” Kendrick Lamar
Bashkepunimi me i mire Rap/Sung:
“The Monster,” Eminem feat. Rihanna
Performanca me e mire R&B:
“Drunk In Love,” Beyoncé featuring Jay Z

Kenga me e mire R&B:
“Drunk in Love,” Beyoncé featuring Jay Z

Albumi me i mire Alternative:
St. Vincent, St. Vincent

Kenga me e mire Rock:“Ain’t It Fun,”Paramore

Albumi me i mire rock:
Morning Phase, Beck

Performanca me e mire rock:
“Lazaretto,” Jack White.

Leave a Reply

%d bloggers like this: