Home / Kuriozitete / Kërkon të jetë modele, por është e shkurtër. Operohet dhe zgjatet!

Kërkon të jetë modele, por është e shkurtër. Operohet dhe zgjatet!

ruska

Ëndrra e saj ka qenë gjithnjë ajo për t’u bërë modele. Por ishte shumë e shkurtër për pasarelat e modës. Aleksandra Transer, 30-vjeçare ruse nga Volgogradi, ishte 165 centimetra e gjatë, por që kur ishte 14-vjeçe, ëndërronte të sfilonte.

Tani, pas një ndërhyrjeje kirurgjikale për zgjatjen e gjymtyrëve, ka fituar 6 centimetra më shumë. Por nuk ndalet këtu: edhe pse është shumë “e vjetër” për t’u bërë modele, kërkon të arrijë 183 centimetra brenda vitit 2018.

rus 1Për t’u rritur artificialisht, Aleksandra iu nënshtrua një ndërhyrjeje kirurgjikale ortopedike, me përdorimin protezave të jashtme “Ilizarov”, një instrument që ka marrë emrin e ideuesit të tij, Gavril Abramoviç Ilizarov, i cili e perfeksionoi mes viteve 1951 dhe 1992.

Kjo përdoret në rast traumash apo nëse vuan nga sëmundja e nanizmit. Bëhet fjalë për një farë kafazi prej hekuri metalik, që aplikohet në gjymtyrët e pacientit përmes një ndërhyrjeje kirurgjikale. Kërcinjtë e këmbëve pësojnë një frakturë dhe pësojnë sërish një rritje, duke përfshirë një protezë që të lejon me kohën të bësh operacione të tjera sipas gjatësisë së kockave. Proteza, në momentin që kockat rikalcifikohen, hiqen.

rusProcedura është shumë e gjatë dhe e dhimbshme, por ky nuk ishte një problem për Aleksandën, prej kohësh e motivuar në këtë zgjedhje. “Operacioni i parë, – tregon vajza për “Daily Mail”, – ka shkuar shumë mirë dhe në 9 muaj jam rritur 6 centimetra. Tani po programoj dy operacione të tjera brenda pak viteve, brenda vitit 2018, ky synoj të kem gjatësinë time si modele”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: