Home / Ekonomia / Gjiknuri: Brenda 6 muajsh shlyejmë borxhet ndaj HEC-eve

Gjiknuri: Brenda 6 muajsh shlyejmë borxhet ndaj HEC-eve

Ministri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri i pranishëm tek Komisioni i Veprimtarisë Prodhuese ka deklaruar se brenda 6 muajsh do të shlyhen borxhet ndaj HEC-ve.

a-energji-gjiknuri-maqedoni-2“Për 6 muaj do të shlyejmë borxhet ndaj HEC-ve. Borxhi ndaj HEC-ve është 30 milionë dollarë”, tha ai ndërsa shtoi se sistemi është i vjetruar dhe në rrjet ka humbje të mëdha.

Ndërsa në lidhje me OSHEE-në ministri sqaroi se, “Jemi në rrugën e rikonstruktimit të borxheve të OSHEE. Është një gropë e madhe prej 1.1 mld lekësh. Në 2018, 15 % e abonentëve do preken nga investimet”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: