Home / Arte / Libri / “Tirana in between”, 6 autorë ballkanas në rezidencë letrare

“Tirana in between”, 6 autorë ballkanas në rezidencë letrare

Për të tretin vit me radhë, Tirana ka ftuar autorët e Ballkanit në rezidencën letrare “Tirana in Between”.

big_tirana_in_between_-_pic_2_2Shtëpia e Shkrimtarëve dhe Përkthyesve Letrarë ka shpallur sot emrat e gjashtë autorëve që do të qëndrojnë në rezidencë 1 mujore në Tiranë. Dasa DRNDIC – KROACI ,Theodora DIMOVA – BULLGARI, Risto LAZAROV – MAQEDONI, Dragana TRIPKOVIC – Mal I ZI dhe Dan COMAN – RUMANI janë zgjedhur nga Poeteka pas aplikimeve.
Gjashtë autorë i bashkohen për një muaj jetës së kryeqytetit për të ndarë me artistët shqiptarë përvojat, projektet letrare, mendimet, ndjeshmëritë, intimitetin, për të bashkëpunuar në pasurimin e skenës kulturore, për ta pranuar “TJETRIN” që jeton pranë nesh dhe që deri më sot ka qenë i panjohur, huaj, i largët.

Leave a Reply

%d bloggers like this: