Home / Rajoni / Shqipëria refuzon ftesën e Serbisë për ushtrime të përbashkëta

Shqipëria refuzon ftesën e Serbisë për ushtrime të përbashkëta

ushtareNë bazën ushtarake të ushtrisë serbe “Jug”, në kufi mes Serbisë dhe Kosovës, në Dobrosin, do të zhvillohet stërvitje ushtarake, ku do të marrin pjesë pjesëtarë të ushtrisë amerikane edhe ato ballkanike si nga Sllovenia, Kroacia, dhe, Bulgaria, Maqedonia, Rumania.
Për pjesëmarrjen e Shqipërisë ishte raportuar nga mediet shqiptare edhe ato serbe, por Forcat e Armatosura Shqiptare kanë refuzuar të marrin pjesë në këto stërvitje të përbashkëta me ushtrinë serbe, transmeton BW.

Kjo stërvitje zhvillohet në kuadër të Forcës Rotacionale të Detit të Zi, me qëllim rritjen e bashkëpunimit në fushën e sigurisë me vende partnere në Kaukaz, Ballkan dhe rajonin e Detit të Zi.

Fokusi i stërvitjes ka të bëjë me aplikimin e detyrave dhe armëve jo-vrasëse brenda operacioneve paqeruajtëse./

%d bloggers like this: