Home / Te ndryshme / Eklipsi diellor 2015: Shikojeni Video

Eklipsi diellor 2015: Shikojeni Video

Në Evropë dhe disa pjesë të Azisë dhe Afrikës ndodhi sot eklipsi diellor. Kjo dukuri ndodh kur Hëna kalon mes Tokës dhe Diellit, duke errësuar tërësisht ose pjesërisht imazhin e Diellit për shikuesit në Tokë.

Eklipsi i plotë do të jetë i dukshëm në ishujt Faroe të Danimarkës dhe në arkipelagun Svalbard të Norvegjisë.

Eklips filloi në orën 9 e 37 minuta , maksimumi ishte në orën 10:45. ndërsa  përfundoi në orën 11:56 minuta. Gjatë maksimumit u pane 43,5 për qind nga disku i Diellit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: