Home / Kronika / Banorët e Kukësit i dërgojnë peticion qeverisë

Banorët e Kukësit i dërgojnë peticion qeverisë

Shoqeria civile e qytetit te Kukesit ndermori organizimin e nje peticioni me kerkese faljen ose anullim e debive dhe te kamat-vonesave te energjise elektrike per familjet dhe bizneset per rrethet Kukes-Has.Mbledhja e nenshkrimeve filloi me dt.18.shkurt.2015.Qytetaret e ketyre zonave iu pergjigjen menjehere thirrjes per te nenshkruar kete peticion pasi keto zona jane rreth 97% debitore ndaj OSHEE.Ky peticion u nenshkrua nga 2358 banore te ketyre zonave.Persh shkak te perkeqesimit te kushteve te motit dhe te bllokimit te rrugeve te zonave te thella te Kukesit dhe te Hasit u vendos te dorezohej ky peticion prane Kryeministrise me dt.12.03.2015.  Nderim Lushi perfaqesues I shoqerise civile Kukes dhe Has dorezoi peticionin prane Kryeministrise ku u protokollua me nr 1897.

-Ndersa me dt 2 mars 2015 ne mbeshtetje te peticionit u mbajt dhe nje proteste ne qytetin e kukesit ku banoret me pankarta ne duar protestuan paqerisht.

-Kryeministria na u pergjigj me nje leter me date 18 mars e cila na ve ne dijeni  te procesimit te peticionit drejtuar kryeministrise. Me poshte po iu dergoj nje foto te kesaj letre.

Sot me dt 22 mars 2015 parashkojme qe javen e ardhshme te mbajme dhe nje proteste tjeter. Dhe ne vijim kercenojme per bllokimin e  rruges se kombit ne kukes,futjen ne greve urie.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: