Home / Keshilla / Çfarë ndodh nëse vendosim një kub akulli në pjesën e pasme të qafës

Çfarë ndodh nëse vendosim një kub akulli në pjesën e pasme të qafës

Mjafton pak kohë e lirë dhe shumë këmbëngulje për të arritur rezultate të dobishme për trupin, thjesht duke vendosur një kub akulli në një pikë të veçantë të qafës.

20150323_c4_feng-fu-pressure-pointKjo pikë, i quajtur Feng Fu sipas akupunkturës, është vendosur në pjesën e poshtme të kafkës, pranë shtyllës kurrizore. Nëse në atë pikë vendoset vazhdimisht akull, do të jeni më shumë në humor dhe do të ndiheni më të fuqishëm. Si t’ia bëni?

Copën e akullit vendoseni në pjesën e Feng Fu dhe mbajeni për 20 minuta. Për ta bërë  këtë, ju mund të përdorni një shall apo fashë. Për rezultate më të mira  është thelbësore që ju ta bëni atë rregullisht, me një distancë prej dy ose tre ditësh nga njëra seancë në tjetrën. Momentet më të mira është herët në mëngjes, kur ju e keni stomakun bosh, ose në mbrëmje para se të shkoni në shtrat. Pas 30-40 sekondash, mund të ndjeni pak nxehtësi në pikën ku keni vendosur akullin.20150323_93761_gv_16

Gjatë ditëve të para mund të përjetoni një ndjenjë euforie për shkak të çlirimit të endorfinës (endorfina është enzimë që forcon ndjenjën e kënaqësisë dhe zvogëlon ndjeshmërinë në dhembje. Ajo çlirohet nga truri). Ja disa përfitime pozitive që mund të nxirren nga stimulimi e pikës Feng Fu: gjumë më të rehatshëm, humor, lehtësim nga dhimbjet e kokës, të dhëmbëve, ftohjes dhe problemet e tretjes. Terapia mund të jetë e dobishme  edh enë përmirësimin e simptomave të disa sëmundjeve si  ato respiratore, kardiovaskulare, problemeve me tiroidet dhe dhimbjeve menstruale.

Leave a Reply

%d bloggers like this: