Home / Arte / Teater / Rikthehet Inva Mula, tashmë edhe si regjisore

Rikthehet Inva Mula, tashmë edhe si regjisore

Inva Mula rikthehet në skënën shqiptare, këtë hërë jo vetëm në rolin e sopranos, por edhe si regjisore e Operas “Pagliacci” që do të ngjitet në TKOB në muajin Maj. Lajmi është konfirmuar nga drejtori i Teatrit të Operas Ilir Kerni.

invaDeklaratat e tij drejtori Kerni i bëri gjatë provave gjenerale të baletit me dy akte “La Sylphide”, në të cilën në vitin 2007 ishte vetë në rolin e protagonistit, ndërsa sot do të jetë në rolin e koreografit. Për të ky është emocion i veçantë, duke qënë se baleti ka brenda një histori dashurie dhe të gjithë balerinët e përzgjedhur janë të duhurit.
“La Sylphide” është një balet romantik me muzikë të Herman Lovenskiold dhe libret të Adolphe Nourrit dhe do të  ngjitet në skenën e TKOB në datat 27 dhe 28 mars në orën 19.00

La-Sylphide-ballet-559516_1920_1179

Leave a Reply

%d bloggers like this: