Home / Keshilla / Të mirat e aromaterapisë

Të mirat e aromaterapisë

immagineAroma te çmuara qe na ndihmojnë te bëjnë te kemi humor te mire/ Principet e kësaj metode bazohen tek përdorimi i vajrave esenciale te përqendruar, te përftuar nga lloje te ndryshme lulesh dhe te cilat përdoren për te përmirësuar mirëqenien fizike dhe emotive. Aromaterapia ne këtë mënyrë shfrytëzon aroma te veçanta dhe vetitë nga lule te ndryshme për te na dhuruar një oazë kënaqësie për ti përdorur për mirëqenien e fizikut tone dhe gjendjen emocional.

Ne brendësi te një stili jete te shëndetshëm, e bere me lëvizje, diete te shëndetshme, sasinë e duhur te gjumit dhe kohen e lire, aromaterapia ndihmon organizmin tone për te luftuar stresin, lodhjen dhe shqetësimet e vogla te zakonshme. E rëndësishme është te zgjidhni aromat e duhura për çdo rast. Aromat e zgjedhura janë ne formën e vajrave esencial, ato janë te shume llojet, nga kafeja tek livanda, nga eukalipti etj, çdo arome ka sekretin e saj te mirëqenies.

Ja disa aroma dhe te mirat e tyre

Trëndafili: Është konsideruar si një qetësues i fuqishëm, antiinflamato, i përshtatshëm për problemet me lëkurën, fal aromës se tij te mrekullueshme dhuron menjëherë mirëqenie dhe relaks mendjes.

Vanilja: Me aromën e saj te ëmbël dhe te forte, ka shume efekte pozitive ne sistemet nervore. Perfekte kundër pagjumësisë, ka edhe karakteristika te tjera është shpesh e asociuar me imazhe pozitive te fëmijërisë tone dhe përdoret edhe kundër urisë nervore.

Myshku i bardhe: Aroma e bute dhe e ëmbël qe karakterizon këtë bime na kujton atë te pudrës, është e këshilluar për te kuruar stresin, pagjumësinë dhe sindromën pre menstruale sepse ka një veprim qetësues, këto karakteristika e bëjnë një përbërës tjetër perfekt për aromaterapinë.

Bajame e ëmbla: Përdoren ne aromaterapi për te përftuar një vaj zbutës qe është një baze perfekte për te holluar vajrat e tjerë. Si përbërës baze për produktet e bukurisë, ka veti për te çliruar një arome te mrekullueshme dhe qetësuese.

Çaji i bardhe: Shërben për ti dhënë trupit dhe mendjes energji si një arome e freskët dhe e theksuar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: