Home / Europa / Barroso: Një ditë, të gjitha vendet e Ballkanit do të jenë pjesë e BE’së

Barroso: Një ditë, të gjitha vendet e Ballkanit do të jenë pjesë e BE’së

Kryetari i KBarrosoomisionit Europian, Jose Manuel Barroso, ka vlerësuar punën e Serbisë por edhe të Shqipërisë.
Ai ka vizituar sot Beogradin, derisa nesër do ta vizitoj Tiranën.

Barroso ka bërë të qartë se Bashkimi Europian është serioz në idenë e zgjerimit.

“Një nga dy vendet që jam duke vizituar është Serbia, pasi e konsideroj si faktor në procesin e zgjerimit. Dhe, Shqipëria, sepse para pak kohësh, duke ndjekur propozimin e komisionit, Këshilli i Europës vendosi të ndaj statusin për Shqipërinë. Unë besoj se një ditë ditë, të gjitha vendet e Ballkanit do të jenë pjesë e unionit”, tha Barroso, raporton Top Channel.

Leave a Reply

%d bloggers like this: