Home / Kuriozitete / Punëtorët kinezë ndërtojnë rrugën e varur, qindra metra lart në shpatin e malit

Punëtorët kinezë ndërtojnë rrugën e varur, qindra metra lart në shpatin e malit

kine

Disa punëtorë në Pingjiang, në provincën kineze Huan, në Kinë po ndërtojnë një rrugë të varur në shpatet e malit, në disa qindra metra lartësi.

kine1

Pa litarë apo mjete të tjera mbrojtëse ata i kalojën ditët duke transportuar karroca të tëra me çimento e çelik, duke ecur mbi dërrasa e shkopinj pa e marrë parasysh rrezikun.

kine2

Fshati i Pingjiang është i njohur për malet e tij dhe parkun kombëtar që tërheq mijëra turistë. Autoritetet lokale shpresojnë ta rrisin popullaritetin e vendit të tyre duke ndërtuar një seri rrugësh në shpatet e maleve në mënyrë që turistët ta kenë më të lehtë për t’i shijuar bukuritë e vendit të tyre.

kine3

Leave a Reply

%d bloggers like this: