Home / Arte / Libri / Pulitzer, çmimi i madh i gazetarisë shkon për “The Post and Courier”

Pulitzer, çmimi i madh i gazetarisë shkon për “The Post and Courier”

Janë shpallur mbrëmjen e së hënës edhe fituesit e Çmimit “Pulitzer” për vitin 2015, të prezantuara si çdo vit nga presidenti i Universitetit të Kolumbias në SHBA, me rekomandim të bordit të këtij çmimi.

1429559154pulitzer-prize-medalGjithsej janë 21 kategori për Çmimin Pulitzer, në 20 raste prej të cilave fituesit marrin një vlerë monetare prej 10 mijë dollarësh dhe nga një certifikatë, ndërsa vetëm fituesi i kategorisë së Shërbimit Publik në garën për Gazetarinë merr medaljen e artë. Trofeu i Shërbimit Publik i jepet gjithnjë një organizate mediatike, e jo një individi. Shumica e fituesve të këtij viti, për mbulimin që i kanë bërë ngjarjeve të Fergusonit dhe dhunës brenda SHBA-ve.

Ja vlerësimet e Pulitzer në Gazetari:

Shërbimi Publik – “The Post and Courier”, Charleston, Karolina e Jugut
Raportimi i lajmit të bujshëm – stafi i “The Seattle Times”
Raportim investigativ – Eric Lipton i “New York Times” dhe stafi i “Wall Street Journal”
Raportim shpjegues – Zachary R. Mider, i “Bloomberg News”
Raportim lokal – Rob Kuznia, Rebecca Kimitch dhe Frank Suraci të “The Daily Breeze”, Torrance, Kaliforni.
Raportim kombëtar – Carol D. Leonnig, i “The Washington Post”. Raportim për shërbimet sekrete.
Raportim ndërkombëtar – stafi i “The New York Times”
Reportazh – Diana Marcum, i “the Los Angeles Times”
Komentim (kumtesë) – Lisa Falkenberg, e “the Houston Chronicle”
Kritikë – Mary McNamara e “the Los Angeles Times”
Shkrim editorial – Kathleen Kingsbury e “The Boston Globe”
Karikaturist editorialesh – Adam Zyglis i “The Buffalo News”
Fotolajm i bujshëm – stafi i “St. Louis Post-Dispatch Photography”
Fotolajm reportazhi – Daniel Berehulak , fotograf i pavarur, “The New York Times”

Leave a Reply

%d bloggers like this: