Home / Kuriozitete / Vjenë, edhe semaforët i thonë “stop” diskriminimit seksual

Vjenë, edhe semaforët i thonë “stop” diskriminimit seksual

Për të promovuar në të njëjtën kohë sigurinë rrugore dhe tolerancën, administrata e Bashkisë së Vjenës ka zëvendësuar dritat e semaforëve me imazhe të reja, që përfaqësojnë çiftet gay dhe lesbike në ngjyrën klasike të gjelbër për të kaluar rrugën dhe të kuqen për të ndaluar.

A combination of pictures taken on May 12, 2015 shows new traffic lights showing female (L) and male (R) same-sex couples in Vienna. On the occasion of the upcoming Life Ball, the Eurovision Song Contest and the Rainbow Parade in Vienna, the Austrian capital with its new traffic lights wants to promote tolerance and raise awareness to better road safety. AFP PHOTO / DIETER NAGL

Sipas autoriteteve të kryeqytetit austriak, këto semaforë do të shtojnë sigurinë, sepse tërheqin vëmendjen “si të automjeteve, ashtu edhe të këmbësorëve”.

Efekti i dytë i ndryshimit të semaforit, do të jetë ai “për të promovuar Vjenën si një qytet tolerant”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: