Home / Rajoni / Maqedonia / “BloombergView”: Maqedonia po bëhet fushëbeteja e re SHBA-Rusi

“BloombergView”: Maqedonia po bëhet fushëbeteja e re SHBA-Rusi

Kohët e fundit, Maqedonia duket se është kthyer në një front të një lufte ideologjike mes Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, kur këta të fundit nxisin ndryshimin e regjimit për të kundërshtuar ndikimin rus. Edhe pse Maqedonia është një vend i mbyllur dhe i varfër i Ballkanit, me popullsi prej 2 milion banorësh, vëmendja tashmë është përqëndruar aty, shkruan “lajmpress.com”.

“Bloombergview” shkruan se, pikëpamja e Kremlinit për situatën në Maqedoni, është e saktë për faktin se interesat e Rusisë janë të lidhura me udhëheqës korruptiv autoritar.

Ja çka ka deklaruar Ministri i jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov javën e kaluar:

“Unë s’mund të gjykoj, por kjo ndodhë objektivisht për shkak se këto ngjarje në Maqedoni janë kundër refuzimit të qeverisë që të bashkëngjitet për të dhënë sanksione ndaj Rusisë, dhe për shkakun se jep një mbështetje aktive për planet e ndërtimit të gazsjellsësit Turk, gjë që shumë shtete evropiane e kanë kundërshtuar. Ne s’mund të mos e shohim se këtu ka një lidhje”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: