Home / Politika / Zgjedhja e Idrizit në Kuvend, reagon Greqia: Vendimi nuk promovon fqinjësi të mirë

Zgjedhja e Idrizit në Kuvend, reagon Greqia: Vendimi nuk promovon fqinjësi të mirë

Ministria e Punëve të Jashtme të Greqisë, ka reaguar pas emërimit të Shpëtim Idrizit si nënkryetar i Kuvendit të Shqipërisë.

Zëdhënësi i MPJ-së së Greqisë, Konstandinos Kutras, ka thënë: “Vendimi nuk ndihmon në raportet e mira dhe fqinjësore në rajon. Kjo është një zgjedhje e personave irredentistë në Kuvend. Ky vendim nuk kontribuon në perspektivën evropiane dhe zgjedhje të tilla nuk promovojnë miqësi të mirë e bashkëpunim”.

greqi-deklarateZgjedhja e Idrizit, u pasua me dorëheqjen e e nënkryetarit tjetër të Kuvendit, Vangjel Dule.

Pas nënshkrimit të një marrëveshjeje parazgjedhore me Partinë Socialiste, PBDNJ-ja e Idrizit ka dalë përfundimisht nga koalicioni opozitar.

2 comments

  1. kjo eshte nje nderhyrje flaflagrante ne punet e brendshe te nje shteti. Per kete M. P. J e shqiptare duhet te  Regione dhe ti tregoje kujtdo qe shqiperia la kushtetuten e sai che nuk komandohet nga grekofonet dhe serbofilet. Ose te pakten ky eshte perceptimi…….

    • kjo eshte nje nderhyrje flaflagrante ne punet e brendshe te nje shteti. Per kete M. P. J e shqiptare duhet te  Reagoje dhe ti tregoje kujtdo qe shqiperia ka kushtetuten e sai dhe nuk komandohet nga grekofonet dhe serbofilet. Ose te pakten ky eshte perceptimi…….

Leave a Reply

%d bloggers like this: