Home / Teknologji / Google, teknologji për personat me aftësi të kufizuar

Google, teknologji për personat me aftësi të kufizuar

Google ka lancuar një program në ndihmë të personave me aftësi të kufizuara. Kompania është duke investuar 20 milionë dollarë në fondin e Google.org, i cili përdoret për zhvillimin e teknologjisë për krijimin e pavarësisë së personave me aftësi të kufizuara.

Për këtë, Google kërkon dhe ndihmën e publikut: Ai bën thirrje për të identifikuar fushat e reja të mundësive. “Google Impact Challenge: Aftësitë e kufizuara nuk kërkojnë përfitime, t’i ndihmojmë të gjejnë një zgjidhje të re për disa mundësi për këtë komunitet”, – thotë kompania. – “Ne do të zgjedhim më të mirat e këtyre ideve dhe t’i ndihmojmë të ecin përpara, duke investuar në vizionin e tyre dhe mobilizuar njerëzit e burimet tona”.

Kompania e Mountain View është duke investuar në dy organizata: Enable Community, duke i dhënë fondin prej 600 mijë dollarë, dhe World Wide Hearing, me fondin prej 500 mijë dollarësh.

Organizata e parë lidh njerëzit që kanë nevojë për proteza me vullnetarët, ndërsa e dyta do të zhvillojë prototipe dhe do të testojë pajisje me kosto shumë të ulët për humbjen e dëgjimit, duke përdorur teknologjinë e telefonëve smart.

“Secila prej këtyre kompanive përdor teknologji që reduktojnë në mënyrë të gjerë koston dhe aksesin e protezave për personat e gjymtuar, si dhe terapi dëgjimi, respektivisht, që do të jenë transformuese për qindra milionë njerëz”, shpreson Google.

Leave a Reply

%d bloggers like this: