Home / Arte / Ekspozita / Kosovë, 5 mijë veshje në stadium për të përkujtuar përdhunimet (Foto)

Kosovë, 5 mijë veshje në stadium për të përkujtuar përdhunimet (Foto)

Titullohet “Thinking of you” (Duke menduar për ju) instilacioni i artistes Alketa Xhafa-Mripa, i vendosur në stadiumin e Prishtinës: 5 mijë veshje të varura në 45 tela të gjatë për të kujtuar gratë e përdhunuara dhe të abuzuara gjatë luftës në Kosovë.

Kosova 1Instalacioni është përuruar në 12 qershor, për të kujtuar hyrjen në Kosovë të ushtarëve të NATO-s në vitin 1999.

Kosova 2Sipas të dhënave nga Organizata për të Drejtat e Njeriut, gjatë luftës (1996-1999), të paktën 20 mijë gra pësuan abuzime, përdhunime dhe dhunë.

Kosova 3Kosova 4

Leave a Reply

%d bloggers like this: