Home / Kuriozitete / Hedh topin nga një digë e lartë 126 metra dhe bën kosh (Video)

Hedh topin nga një digë e lartë 126 metra dhe bën kosh (Video)

KoshiRekord në botë: kosh nga 126 metrai. Të rinjtë australianë të skuadrës ‘trickshot’ të “How ridiculous”, kanë vendosur një rekord të ri botëror: një kosh prej 126.5 metra lartësi.

Koshi 1Topi i basketbollit është lëshuar nga diga e Gordon në ishullin e Tasmanias, që gjendet 240 kilometra në jug të Australisë. Objektivi i radhës? Burj Khalifa në Dubai, sigurojnë.

Koshi 2Koshi 3Për momentin nuk është e qartë se sa kanë qenë përpjekjet e dështuara para se të bënin kosh. Në të shkuarën djemtë e specializuar në goditje të pamundura nga lartësitë e mëdha, kishin befasuar me një kosh të realizuar nga tarraca e kullës “Euromast” në Roterdam, 96 metra lartësi. Në atë rast, autorit të koshit iu deshën 62 tentativa të tjera.

Leave a Reply

%d bloggers like this: