Home / Rajoni / Kriza greke, FMN u ka kërkuar agjencive të udhëtimit të SHBA të mos paguajnë hotelet greke

Kriza greke, FMN u ka kërkuar agjencive të udhëtimit të SHBA të mos paguajnë hotelet greke

aaaaa Referuar Skai TV, Ëashingtoni u ka kërkuar agjencive të udhëtimit, të mos paguajnë hotelet për turet dhe udhëtimet në Greqi, por përkundrazi, paratë t’i japin FMN-së, duke qenë se Athina nuk ka paguar ende borxhin prej 1.6 mld euro, afati i të cilës skadoi të martën në mesnatë.

“Fondi Monetar Ndërkombëtar i rimerr paratë direkt nga turistët amerikanë në Greqi, e cila nuk arriti të paguajë, deri në mesnatë, të martën.” Për këtë çështje kanë shkruar edhe mediat italiane.

Dhe kjo hipotezë nisur nga kanali televiziv grek TV SKAI, sipas të cilit operatorët turistikë amerikan, me urdhër të institucionit të Uashingtonit, nuk po paguajnë më hotelet greke, me paratë e mbledhura me rezerva të atyre që planifikojnë npushime në Athinë apo ishujt grekë. Paratë, vijon të thotë televizioni grek, përkudrazi, duhen dhënë drejtpërdrejt FMN-së.

Kanali televiziv grek citon presidentin e Federatës së Hotelerisë greke Yannis Retsos, që flet mbi pasoja të rënda për turizmin e shtetit Helen. Por, nqs lajmi do të ishte konfirmuar, shtrojnë drejtë të gjitha mediat pyetjen, do thonte se FMN po ndërhyn në çështjet e shtetit, pas mungesës së pagesës nga qeveria Tsipras.

Leave a Reply

%d bloggers like this: