Home / Europa / Edhe Dukati i Madh i hapur ndaj financimeve islame

Edhe Dukati i Madh i hapur ndaj financimeve islame

aaa110Edhe Luksemburgu më në fund është i hapur ndaj financimeve islame. Parlamenti i Dukatit të Madh miratoi një projektligj që lejon shitjen dhe riblerjen e aseteve të pasurive të patundshme për të nxjerrë detyrimin e saj të parë për financat islame, hapi i parë kyç për të tërhequr më shumë konsumatorë nga vendet e Gjirit të pasur Persik. Falë miratimit të dhënë nga Parlamenti, Ministria luksemburgeze e Financave tani ka arritur të shtrojë rrugën për dhënien e certifikatave të investimeve Sharias (Sukuk), që ndalon huadhënien me interes. ”Ky është një moment historik për zhvillimin e vazhdueshëm të financave islame në Dukatin e madh të Luksemburgut”, u shpreh Ministria e Financave e Luksemburgut duke shtuar se miratimi i Parlamentit thekson vullnetin politik për diverstifikimin dhe zhvillimin e tregjeve alternative në industrinë e shërbimeve financiare

Leave a Reply

%d bloggers like this: