Home / Kuriozitete / SHBA, roboti shkon në shkollë në vend të vajzës së sëmurë me kancer

SHBA, roboti shkon në shkollë në vend të vajzës së sëmurë me kancer

Të shkosh në shkollë falë një roboti, pavarësisht sëmundjes. Kjo është historia e Peyton  Ëalton, një vajzë 10 vjeç nga Merilendi. Vogëlushja është e sëmurë me kancer dhe së shpejti duhet të përballet me kurën e saj prej 5 javësh në “Memorial Sloan Cancer Center” të Nju Jorkut.

Por gjatë kësaj periudhE, do të ndjekë njësoj procesin mësimor, falë një roboti të quajtur “Peyton’s Awesome Virtual Self”, dhe që do të qëndrojë në vend të saj në klasë. Pajisja që i është dhuruar nga miqtë e saj, ka një ekran iPad, falë të cilit Peyton mund të shohë gjithçka që ndodh në klasë, njësojë sikur të ishte aty. Dhe në sajë të një telekomande dhe një programi, vajza mund të bisedojë edhe me shokët e klasës.

Leave a Reply

%d bloggers like this: