Home / Politika / Mali i Zi në NATO, MPJ: Konsolidon sigurinë në Adriatik

Mali i Zi në NATO, MPJ: Konsolidon sigurinë në Adriatik

Shqipëria ka përshëndetur Malin e Zi për marrjen e ftesës për anëtarësim nga NATO.

Ministria e Jashtme shqiptare shpreht se vendi ynë ka qënë një promotore e fortë e politikës së dyerve të hapura të Aleancës, “pasi integrimi Euro-Atlantik është një vizion për një komunitet më të sigurtë dhe të qëndrueshëm trans-atlantik”.

Anëtarësimi i Malit të Zi në NATO ka një rëndësi gjeostrategjike, thuhet në deklaratën e MPJ-së, pasi konsolidon arkitekturën e sigurisë në hapësirën e Europës Adriatike.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: