Home / Europa / Parlamenti gjerman miraton misionin ushtarak kundër ISIS-it në Siri
German Chancellor Angela Merkel, casts her vote at the German Federal Parliament in Berlin, Germany, Friday, Dec.4, 2015. Parliamentarians have to vote whether Germany will join the international alliance in their fight against the Islamic State group militants in Syria. The German government plans to send Tornado reconnaissance planes, tanker aircraft and a frigate to help protect the French aircraft carrier Charles de Gaulle in the eastern Mediterranean. (AP Photo/Michael Sohn)

Parlamenti gjerman miraton misionin ushtarak kundër ISIS-it në Siri

Dhoma e Ulët e Parlamentit gjerman miratoi sot pjesëmarrjen, në vijim të sulmeve terroriste në Paris, deri në 1 200 ushtarakë, në operacionet ndërkombëtare kundër xhihadistëve të grupit të Shtetit Islamik (ISIS) në Siri dhe në Irak.

Nga 598 deputetë të pranishëm në Parlament, 445 votuan pro dhe 146 kundër, ndërsa shtatë abstenuan, një rezultat i pritshëm.

Koalicioni i madh i kancelares, Angela Merkel mbështeti përfshirjen ushtarake të Gjermanisë./

Leave a Reply

%d bloggers like this: