Home / Bota / Kina, tregu i parë në botë për makinat eletrike

Kina, tregu i parë në botë për makinat eletrike

dNumri i shitjeve të makinave elektrike këtë vit në Kinë pritet të arrijë në rreth 250 mijë, ndërkohë që në nivel botëror kjo shifër mund të jetë në rreth 600 mijë në vit. Pavarësisht zhvillimit të menjëhershëm të makinave eletrike, cilësia e tyre lë ende për të dëshiruar, përsa i përket sigurisë dhe cilësisë së baterisë. Sektori i ri kinez i makinave me energji ka pasur zhvillim gjigant në dy vitet e fundit falë mbështetjes së politikave të qeverisë, duke përfshirë subvencionet dhe uljen e taksave

Leave a Reply

%d bloggers like this: