Home / Bota / Amerika / Obama: Marrëveshja e Parisit përcakton kuadrin për të cilin bota ka nevojë për të zgjidhur krizën klimaterike

Obama: Marrëveshja e Parisit përcakton kuadrin për të cilin bota ka nevojë për të zgjidhur krizën klimaterike

Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka publikuar në faqen e saj fjalën e Presidentit të SHBA-së, Barack Obama, në mbështetje të Marrëveshjes së Parisit.

“…Marrëveshja e Parisit përcakton kuadrin për të cilin bota ka nevojë për të zgjidhur krizën klimaterike. Ajo krijon mekanizmin, arkitekturën, që ne të vazhdojmë të merremi me këtë problem në mënyrë efektive. Kjo marrëveshje është ambicioze, ku çdo vend ka vendosur dhe është angazhuar ndaj synimeve të veta specifike, edhe duke marrë parasysh ndryshimet midis kombeve tona.” shprehet Presidenti i SHBA-së, Barack Obama, mbi Marrëveshjen e Parisit, 12 dhjetor, 2015.

Ambasada e SHBA-së në Tiranë vë në dispozicion lingun për të ndjekur fjalën e plotë të presidentit Obama, si dhe ilustron atë me një foto.

Leave a Reply

%d bloggers like this: