Home / Nga Facebook / Profesor Alfred Uçi mbushi 85 vjet

3 comments

 1. URIME POFESORIT TONE TE NDERUAR QE KAM PATUR FATIN TA NJOH PERSONALISHTSI DREJTOR TE INSTITUTIT TE MONUMENTEVE TE KULTURES SHQIPTARE DHE PROFESOR ESTETIKE.U BEFSH 100 VET DHE PAC LUMTURI DHE PLEQERI TE BARDHE O NIP PETRO NINI LUARASIT.

 2. Si gjithmone, kam rrespekt te thelle per kulturen dhe personalitetin e tije.
  JETE TE GJATE!

 3. NJË KUJTIM NË JETËN TIME, QË S´HARROHET KURRË!

  NË JETËN TIME KAM QENË I KËNAQUR DHE I PRIVLEGJUAR,
  -SA ZOR, SHUMË ZOR E KAM TË PËRSHKRUAJ, ATË KUJTIM ME FJALË APO ME NJË SHKRIM KËTU NË FB!…

  ISHA STUDENT NË PRISHTINË, MËSA MË KUTJOHET ISHTE VITI 1978,
  NË PRISHTINË ERDHI PROFESORI I NDERUAR, ALFRED UÇI.
  U TUBUAM NË NJË AMFITEATËR (SALLLË TË MADHE), ISHIM MBI 1OO STUDENTË, ATY ERDHËN EDHE CA PROFESORË TË UP-së.

  -PROFESORIN E PRITËM ME DUARTROKITJE FRENETIKE.
  AY, NA LËGJËROI AFËR 2 ORË,-POTHUAJ PANDËRPRERËJE!!!…

  -NEVE ISHIM AQ TË ENTUZIASMUAR, NA DUKEJ SE PARA NESH E KISHIM NJË KOLOS TË SHKENCËS SHQIPTARE,-E KISHIM PARA NESH NJË GJENI!

  ALFRED UÇI, NA FOLI ME NJË DIAPAZON TË GJERË E TË THELLË PREJ SHKENCËTARI,-PËR SHKENCËN E SË BUKURËS,-ESTETIKËN.

  -NA FOLI PASTAJ, PËR NDERIN SHQIPTAR, BESËN SHQIPTARE, MORALIN LUFTARAK TË SHQIPTARIZMËS,-QË NGA KOHËRAT E LASHTA PELLAZGO-ILIRIANE, -E, NË VEÇANTI PËR KOHËN E ARTË TË ATDHEDASHURISË DHE LULËZIMIT TË DITURISË HUMANISTE TË ROMANTIZMIT, GJATË LIDHJES SHQIPTARE TË PRIZRENIT, (LSHP).
  -NA FOLI GJITHASHTU, PËR GJENDJEN SHUMË TË LAKMUAR E TË AVANCUAR TË ARTIT TË KULTURËS DHE TË SHKENCËS NË VITET SOCILIZMIT!

  VLEN TË THEKSOHET QË, PAS NGJARJEVE TË VITIT TË LAVDISHËM ´81, NË KOSOVË;-BEOGRADI SHOVINISTË SERBOMADH, -ATË LIGJËRATË TË PROF. ALFRED UÇIT, E KA QUAJTUR: “MITING NACIONALIST, IRREDENTIST E TË TJERA”!!!
  -BISHAVE “NJERËZORE” ,-TË PËRTEJ KARPATEVE, UA VRISTE MENDJET E SËMURA ANTI-SHKENCORE DHE RACISTE, MADJE EDHE PAS 2-3 VITESH E KUJTONIN ATË “DUSH TË FTOHTË”, QË KISHIN PËRJETUAR, KUR “NJË PROFESOR NGA TIRANA,-(PRA, ALFRED UÇI),-E PASKA MBAJTUR, ATË LIGJËRATË PARA STUDENTËVE TË PRISHTINËS, -IU PASKA FOLUR ATYRE ME ZJARR, PËR VIRTYTET TË QËNDRESËS,- E, TË TJERA VIRTYTE TË LARTA TË KOMBIT SHQIPTAR”….

  HORRAT E SERBISË DHE BASHKËPUNËTORËT E TYRE SHQIPFOLËS, “KOSOVARË”, PROFESORIT TONË ATDHETAR, IA MARRSHIN TË KEQEN!

  PROFESORIT, TË NDERUAR, ALFRED UÇI, ME RASTIN E 85 VJETORIT TË DATËLINDJES; I DËSHIROJ SHËNDET, SUKSESE TË MËTEJESHME NË PUNËN OQEANIKE SHKENCORE DHE NGA ÇDO ASPEKT TË JETËS!
  GËZUAR EDHE 100!
  ME NJË GOTË KONJAK, “SKËNDERBEU”, ME DASHURI VËLLAZËRORE,
  -NË KËTË JETË MIZORE TË MËRGIMTARIT,-PREJ SË LARGU NGA AFËR!
  12 Janar. 2016

Leave a Reply

%d bloggers like this: