Home / Arte / Film / Përzgjidhen filmat e huaj për çmimin Oscar

Përzgjidhen filmat e huaj për çmimin Oscar

Nëntë filma u përzgjodhën për raundin e ardhshëm për nominimet për kategorinë e filmit më të mirë të huaj për çmimin prestigjioz kinematografik Oscar, njoftoi sot juria.

Filma nga Belgjika, Kolumbia, Danimarka, Finlanda, Franca, Gjermania, Hungaria, Irlanda dhe Jordania u përzgjodhën nga një listë me 80 të tillë.

Ceremonia e dhënies së çmimeve do të zhvillohet më 28 shkurt 2016.

Lista e filmave të huaj për fitimin e këtij çmimi është si më poshtë:

Belgjika – “The Brand New Testament” me regjisor Jaco Van Dormael

Kolumbia – “Embrace of the Serpent” Ciro Guerra

Danimarka – “A War” Tobias Lindholm

Finlanda – “The Fencer” Klaus Haro

Franca – “Mustang” Deniz Gamze Erguven

Gjermania – ”Labyrinth of Lies” Giulio Ricciarelli

Hungaria – “Son of Saul,” Laszlo Nemes

Irlanda – “Viva” Paddy Breathnach

Jordania – “Theeb” Naji Abu Nowar.

Leave a Reply

%d bloggers like this: