Home / Te ndryshme / Statuja gjigante e Mao Ce Dunit

Statuja gjigante e Mao Ce Dunit

Mao Ce Dun tashmë do të jetë një statujë gjigante në Kinë. Një foto tregon ndërtimin e kësaj statuje në Tongxu County, ku duket projekti i madh drejt përfundimit.

Statuja është afërsisht 37 metra, dhe ndodhet në fshatin Zhushigang. Ajo përkujton marksistin kinez i cili ka qënë lideri më jetëgjatë i Partisë Komuniste Kineze, duke drejtuar të dyja si Republikën Popullore të Kinës edhe Partinë Komuniste të Kinës.

Mao, i cili ndërroi jetë në 1976, përkujtohet me mijëra statuja në mbarë vendin.

Pavarësisht se njihet si diktator, dhe përgjegjës për miliona vdekje, Mao është ende i adhuruar në Kinë, ku udhëheqësit aktuale kinezë mundohen të ndjekin gjurmët e tij.

Presidenti aktual kinez Xi Jinping e përshkruan maon si një “figurë të madhe” duke përdorur disa nga retorikat e tij dhe përqëndrimin e pushtetit.

Megjithatë disa përdorues të internetit e kritikojnë statujën, e vendosur në Henan, vendi që në vitet 1950 vuajti nga uria, për shkak të politikave ekonomike të Maos, dhe mendohet se u vranë 40 milionë njerëz. “Keni harruar Urinë e Madh që keni ndërtuar këtë?”, pyet një përdorues i Weibo, rrjeti social kinez i ngjashëm me Twitter.

Leave a Reply

%d bloggers like this: