Home / Teknologji / Microsoft blen SwiftKey

Microsoft blen SwiftKey

Microsoft investon në inteligjencën artificiale duke blerë SwiftKey, programin që ka krijuar tastierën “parashikuese” për smartphone, të përdorur nga 300 milionë përdorues në të gjithë botën.

Ajo ka punuar me teknologjinë e sofistikuar të komunikacionit të përdorur nga fizikani dhe kozmologu Stephen Hawking. Sipas Financial Times, e cila publikoi lajmin para kompanive, thotë se marrëveshja do i kushtojë Microsoft plot 250 milionë dollarë.

Kolosi i Redmond shpjegon në blog se në muajt e ardhshëm do të integrojë teknologjinë e tastierës SwiftKey, që sugjeron fjalët teksa shkruan në smartphone, në Word Flow e tij, tastiera e Windows Phone që ka si synim të zbarkojë dhe në iPhone.

Leave a Reply

%d bloggers like this: