Home / Ekonomia / Turizëm, mbi 16,000 çekë vizituan Shqipërinë në 2015-ën

Turizëm, mbi 16,000 çekë vizituan Shqipërinë në 2015-ën

aaGjatë vitit të kaluar pati një rritje të ndjeshme të numrit të turistëve çekë.
Sipas të dhënave të Ambasadës shqiptare nëÇeki gjatë vitit 2015 numri i turistëve çekë u llogarit në mbi 16, 000 turistë, ndërsanumri i shqiptarëve që vizituan Çekinë u llogarit në 8,000.

Shifrat u publikuan nga ambasadori i Shqipërisë në Pragë, Riza Poda nga mediat çeke gjatë një takimi që zhvilloi një takim me ministren e Zhvillimit të Rajoneve të Republikës ÇekeKarla Šlechtová.
Në fokus ishte fillimi i sezionit turistik të vitit 2016, por edhe dhe nxitja e mëtejshme shkëmbimeve turistike, si dhe tërheqja e investimeve mes dy vendeve. Këtij qëllimi do t’i sherbejë edhe vizita që do të realizohet së shpejti në Shqipëri nga ministrja Šlechtová.

Leave a Reply

%d bloggers like this: