Home / Ekonomia / A do të lidhet Shqipëria me Kroacinë nga ajri dhe deti (?)

A do të lidhet Shqipëria me Kroacinë nga ajri dhe deti (?)

aaaaaTakimi iministrit të Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto me ambasadoren e re të Kroacisë në TiranëSanja Bujas Juraga, fundjavën e kaluar tërhoqi vëmendjen e medias kroate, pasi u hodh ideja për vendosjen e një linje detare mes 2 vendeve, por edhe mundësia e një linje direkte ajrore, mes Zagrebit dhe Tiranës. Portali “Total-croatia-news” në një artikull ngriti pikëpytjen nëse mund të lidhen me dy rrugë : ajrore dhe nga deti.

“ Turizmin i Kroacisë po lulëzon. Vendi po përfiton nga rritja e numrit të linjave ajrore të drejtëpërdrejta me rajone si Amerika e Veriut, Azia, por edhe Lindja e Mesme, qe shërbejnë për të ndihmuar transportin e turistëve në qytete dhe në plazhe.

Një vend qëështë afër Kroacisë dhe që ka lidhje të varfëra është edhe Shqipëria, e cils duhet të përmirësojë bashkëpunimin. Shteti i vogël i Ballkanit, Shqipëria ka brigje të njëjta detare dhe në mes ndodhet Mali i Zi.

Transporti mes dy vendeve ( Shqipërisë dhe Malit të Zi) është i kufizuar. Një udhëtim mund të zgjasë nga 6 deri në 12 orë, në varësi të trafikut në Mal të Zi dhe të pikave kufitare.
Sipas marrëveshjes për të cilën biseduan ministri Edmond Haxhinasto dhe ambasadorja Sanja Bujas Juraga, bashkëpunimi mes dy vendeve pritet të ndryshojë në shtator, jo vetëm sa i përket linjës direkte të fluturimit mes Tiranës dhe Zagrebit, por edhe asaj detare. Të dy palët ranë dakord për të ngritur një linjë të re direkte që do të lidhë Portin e Durrësit me pjesën jugore të portit të të Dubrovnikut të Kroacisë”, shkuan“Total-croatia-news”.

Leave a Reply

%d bloggers like this: