Home / Bota / “Super e marta” në SHBA, triumfojnë Clinton dhe Trump

“Super e marta” në SHBA, triumfojnë Clinton dhe Trump

cPërpara 8 nëntorit, ditës së zgjedhjeve presidenciale, e marta në SHBA ishte dita më e rëndësishme pasi u votua në 11 shtete njëkohësisht për të preferuarit e tyre republikanë apo demokratë, dhe fitorja në këtë ditë konsiderohet si një hap vendimtar dhe përcaktues për kandidaturën presidenciale. Për këtë arsye kjo ditë është cilësuar edhe si “super e marta”.
Demokratja Hillary Clinton dhe republikani Donald Trump, janë dy kandidatët që kanë triumfuar të martën, duke siguruar përkatësisht nga 6 shtete.

Kandidatët demokratë
Hillary Clinton ka fituar: Xhorxhian, Virxhinian, Alabaman, Tenesin, Arkansas dhe Teksas
Bernie Sanders: Vermont, Oklahoma, Kolorado, Minesota.

Kandidatët republikanë
Donald Trump ka fituar: Xhorxhian, Alabaman, Masaçusets, Tenesin, Virxhinian dhe Arkansas
Ted Cruz: Teksas, Oklahoma.
Marco Rubio: Minesota

“Unë besoj se Amerika sot ka më shumë sevojë se kurrë për më shumë dashuri dhe mirësi”, tha Hillary Clinton duke iu drejtuar përkrahësve të saj në Majami, Florida.
“Kjo fushatë, siç mund ta dini ju të gjithë, nuk është thjesht për të zgjedhur një president, por për të transformuar Amerikën. Ajo është për ta bërë vendin tonë një vend të madh, ashtu siç ai ka mundësi të bëhet”, tha Sanders.
Triumfi i ditës së martë është mjaft i rëndësishëm, pasi do të përcaktojë një të katërtën e votave të nevojshme për të fituar emërimin nga partitë përkatëse si kandidatë për president.

Leave a Reply

%d bloggers like this: