Home / Parlamentare / Ikën opozita, Berisha: PS, rrezik i madh kombëtar

Ikën opozita, Berisha: PS, rrezik i madh kombëtar

Deklaratat e një dite më parë e deputetëve të PS-së, se vënë Partinë para Shqipërisë, janë komentuar ashpër nga ish kryeministri Sali Berisha. Madje, ai e ka quajtur PS-në një rrezik të madh kombëtar.

“Çdo diktator, çdo autokrat, aktin e parë që bën, atë nen të Kushtetutës që ma kufizon mua me dy mandate dua ta heq, se dua të jem i përjetshëm. Ju jeni rrezik i madh kombëtar, keni vënë gjithçka në funksion të partisë tuaj. Udhëtoni të gjithë për betejat partiake. Pse për këto e keni parlamentin ju? Ju u nënshtruar në funksion të mafias”, tha Berisha.

menjëherë pas fjalës së deputetit Sali Berisha opozita është larguar nga salla. Ndërsa Erjon Braçe e ka akuzuar PD-në se nuk i ka shërbyer asnjëherë këtij vendi.
“ Së pari, ky njeri që ka marrë dhe rolin e zotit në këtë vend, e bën me qejf, e shpalli PS-në si rrezik kombëtar. Kurrë. Në 25 vite PS nuk e ka vënë në rrezik këtë vend. Nuk ka as një rast të vetëm që kjo parti mos t’i ketë shërbyer këtij vendi dhe këtij kombi. Ka demonstruar në më shumë se një rast që partinë e tij nuk e ka për Shqipërinë”, tha Braçe.

Opozita nuk do të bllokojë Parlamentin, Paloka: Votojmë kërkesat tona

Opozita nuk do të bllokojë parlamentin këtë të enjte, duke marrë pjesë në votimin e amendamenteve që ajo vetë ka propozuar.

“Ne nuk do të bllokojmë këtë Parlament, do të marrim pjesë në votimin e akteve tona, po nuk do të jemi sot në sallë derisa kjo maxchorancë të reflektojë dhe t’i kthejë legjitimitetin kësaj salle dhe këtij Parlamenti”, tha kreu i grupit parlamentar të PD-së, Edi Paloka.

Në seancën e sotme janë pranuar kërkesat e PD-së, një amendament për dekriminalizimin dhe një propozim për rregulloren për komisionet hetimore.  Paloka tha se taktika e re e bllokimit nuk është më pengimi i krijimit të komisioneve, por bllokimi përmes kuorumit.

“Kemi përmbysjen totale të marrëveshjes së dhjetorit 2014. Në këto kushte amendamentet tona nuk kanë asnjë synim tjetër veçse rikthimin e legjitimitetit në parlament. Parlamenti duhet të tregojë qartazi që ka vullnetin të zbatojë ligjet që miraton vet, por dhe parimet mbi të cilat ngrihet ky Parlament. Dekriminalizim pa vullnet politik nuk ka”, vijoi më tej Paloka.

Në përgjigje të tij, kreu i grupit parlamentar të PS-së, Gramoz Ruçi tha se maxhoranca ka qënë luajale në zbatimin e marrëveshjes së dhjetorit 2014.  “Lidhur me marrëveshje politike ne jemi treguar shumë luajal që në fillim. Jemi treguar shumë seriozë në zbatimin e tyre, prandaj dhe kjo nuk është shkak por është një sebep. Ne nuk jemi këtu as tu bëjmë axhendën politike dhe as të zbatojmë axhendën tuaj. Nuk jemi këtui të ëprcaktojëm kush është kauza juaj”, tha Ruçi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: