Home / Rajoni / Mbi 100 bullgarë në “Panama Papers”

Mbi 100 bullgarë në “Panama Papers”

Hetimi global ndërkombëtar i mbi 11,5 mln dokumentesh zbardh mbi 214 000 kompani në 21 zona offshore dhe klientë nga 204 vende. Prej tyre së paku 50 kompani, 6 firmat ndërmjetëse, 16 pronarë dhe 78 aksionarë janë nga Bullgaria. Ata ishin të lidhur me regjistrime offshore në zonat e parajsës tatimore. Akoma 100 ishin drejtorë, të autorizuar, avokatë dhe likuidatorë. Dokumentet janë nga zyra e avokatisë paname “Mosak Fonseka”, e cila u ka ndihmuar klientëve të saj në vazhdim të viteve t’i fshijnë tatimet. Për këto zbulime njofton gazeta “24 orë” – partneri bullgar në Unionin Bullgar të Gazetarëve Investigues.

Leave a Reply

%d bloggers like this: