Home / Teknologji / A s’është i bukur?

A s’është i bukur?

Robotika është një fushë që po tërheq gjithnjë e më shumë investime si nga kompanitë e mëdha të teknologjisë, ashtu edhe nga buxhetet e qeverive të ndryshme.

Në Kinë, qeveria jep çdo vit miliona dollarë për kërkime në këtë fushë dhe një pjesë e mirë e parave shkojnë për Universitetin e Shkencave Teknologjike në Pekin.

Paratë nuk kanë shkuar dëm dhe shkencëtarët e këtij universiteti prezantuan Jiajia, robotin (më saktë roboten) e parë interaktiv.

Roboti është në gjendje që të kuptojë njerëzit dhe t’u japë përgjigjie, ndonëse të kushtëzuara nga programimi që ka.

Eventi i prezantimit të Jiajia mblodhi në Pekin dhjetra njerëz kureshtarë.

Leave a Reply

%d bloggers like this: