Home / Rajoni / Serbi: Nikoliç mandaton Vuçiçin për krijimin e qeverisë së re

Serbi: Nikoliç mandaton Vuçiçin për krijimin e qeverisë së re

Presidenti serb, Tomislav Nikoliç deklaroi dje  se kishte mandatuar Aleksandar Vuçiçin, i cili drejtoi koalicionin elektoral “Serbia drejt fitores”, për formimin e qeverisë së re, pasi ky i fundit e bindi presidentin për zotërimin e maxhorancës së kërkuar parlamentare.

”Vuçiç ishte i vetmi që paraqiti një program lidhur me faktin sesi e konceptonte qeverinë dhe prioritetet që ajo duhej të përmbushte”, deklaroi Nikoliç, pas konsultimeve me përfaqësuesit e kësaj liste elektorale.

“Çdokush e dinte se Partia Progresive Serbe e Vuçiçit fitoi më shumë vende në parlament dhe rezervon të drejtën të kërkojë mandatin për formimin e qeverisë”, theksoi Nikoliç.

”Kjo qeveri do të përballet me shumë sfida, përfshirë situatën në BE, krizën e migrantëve, rritjen e partive të ekstremit të djathtë në të gjithë Evropën”, vijoi a

Leave a Reply

%d bloggers like this: