Home / Teknologji / Postimi në “Twitter” që zhduku 580 milionë dollarë brenda ditës

Postimi në “Twitter” që zhduku 580 milionë dollarë brenda ditës

Postimet në “Twitter” mund të duken të padëmshme për njerëzit normalë, por jo kur je themeluesi dhe kreu i një kompanie të rëndësishme ndërkombëtare.

Pasi u hapën fjalë se kompania e prodhimit të makinave elektrike, “Tesla”, do të bashkëpunonte me “Samsung SDI” për prodhimin e baterive të reja, themeluesi Elon Musk sqaroi me një postim në Twitter se do të bashkëpunonin me “Panasonic”, por jo me “Samsung SDI”.

Aksionerët që kishin investuar tek “Samsung SDI” u tërhoqën menjëherë dhe vlera e kompanisë ra në mënyrë të tmerrshme në bursë, duke humbur 580 milionë dollarë brenda 24 orësh. Ndërsa “Panasonic” u rrit me 800 milionë dollarë gjatë të njëjtës kohë.

Themeluesi i “Tesla-s” u përpoq ta zbusë dëmin me një postim tjetër duke thënë që do të bashkëpunonte me “Samsung” për pajisje të tjera shtëpiake, por investuesit duken të bindur që e ardhmja është tek makinat elektrike.

Musk pritet të hapë së shpejti fabrikën “Gigafactory” (foto 2) e cila do të prodhojë bateri për modelin “Tesla 3”. Kjo fabrikë jo vetëm që do të funksionojë me energji të rinovueshme, por edhe pjesët e “Tesla-s” do të jenë të riciklueshme.

Leave a Reply

%d bloggers like this: