Home / Arte / Ekspozita (page 16)

Ekspozita

Teknologjia dhe Media shprehur me art

Komunikimi më nuk ka kufij. Ky fakt dëshmohet në forma të ndryshme të komunikimit ndërnjerëzor, ndoshta duke u varur nga teknologjia media apo edhe informacioni i sjellë në forma të ndryshme. Edhe artistët e thonë këtë në formën e tyre, ...

Read More »

Identiteti lakuriq, sipas Xhovalin Delisë

Ndërsa procesi i globalizimit tenton të gllabërojë ç’të mundë, të “sheshojë” kultura, tema që diskutohet më së shumti e me të madh është ajo e identitetit. Ç’është identiteti, si manifestohet ai tek një njeriu…? Artisti Xhovalin Delia, i cili zhvillon ...

Read More »

Një suvenir me imazhin e Çerçiz Topullit

Imazhi i atdhetarit Çerçiz Topulli i njohur si udhëheqës i një prej çetave patriotike në fillim të shekullit të kaluar, do të jetë pjesë e suvenireve për turistët që vizitojnë Gjirokastrën. Ditët e fundit në shitoret e suvenireve në ka zënë ...

Read More »