Home / Arte / Ekspozita (page 3)

Ekspozita

Drejt restaurimit qendra historike e Vlorës

Pas Beratit, Krujës, Shkodrës, Korçës, Gjirokastrës, tashmë radhën e ka qyteti bregdetar i Vlorës që të rilindë përmes trashëgimisë kulturore. Pas një pune të gjatë dhe konsultimeve të bëra projekti  për “Restaurimin dhe rikualifikimin urban të ansamblit ndёrtimor “Qendra Historike ...

Read More »

Ekspozitë në Paris

Gazmend Leka e ndien veten më të urtë, tani që ka prekur të 60 vitet në jetë. Nervin e tij artistik, ai e gjen në mënyra të pjekura për ta pikturuar. Ashtu si eksperienca e tij jetësore e dy viteve ...

Read More »

Kur arti hulumton të shkuarën

Artistë dhe drejtues galerish nga e gjithë bota, në një diskutim mbi historinë në Prizren  A është e mundur të interpretohet e kaluara me një lexim bashkëkohor? Kjo është pyetja që përgjatë dy ditëve do t’u jepet përgjigje nga artistë ...

Read More »

Udhëtim në Tiranë

Nga Iris Sojli Tiranë. Rrugë nën hijen e pemëve. Godina shumëngjyrëshe. Ngjyra për të fshehur mizerjen, për një jetë të re, një epokë të re. Kryebashkiaku i saj artist vendosi kështu, në fillim të viteve 2000. Prej atëherë, shiu, pluhuri ...

Read More »

Galeria kërkon kurator

Onufri Galeria Kombëtare e Arteve rihap konkursin ndërkombëtar për kurator, për realizimin e Ekspozitës Ndërkombëtare të Arteve Pamore “ONUFRI XXII”, që do të zhvillohet gjatë muajve dhjetor 2016 – shkurt 2017 në GKA. Në konkurs kanë të drejtë të marrin ...

Read More »