Home / Arte / Ekspozita (page 4)

Ekspozita

Transformimi i qyteteve në veprën e Mujos

Shkatërrimi i qyteteve industriale vjen në veprën “Hotel” të artistit Alban Mujo, në edicionin e dytë të festivalit “Albanian light” Shndërrimi që kanë pësuar sot ish-qytetet industriale të Shqipërisë, si ish-metalurgjiku i Elbasanit apo ish-Qyteti Stalin, është parë nga artisti ...

Read More »

Misteri nën kapelat e femrave të Marubit

Ekspozita “499 965 Familja Marubi”, Pionierët e fotografisë shqiptare”, hapur në galerinë Irrgang në Berlin pritet mirë nga vizitorët gjermanë Jutta Benzenberg: Doja të tregoja Shqipërinë përmes portreteve të njerëzve Në fytyrën e saj mund të ndiesh dëshirat. Flokët e ...

Read More »

HADRIANOPOLI

Qyteti shtrihet në fushën ndërmjet malit Bureto dhe Gjirokastrës. Hadrianopoli përfaqësonte pushtetin romak në Jug të Shqipërisë. Me shkatërrimin e Antigonesë lindi ideja për ta zëvendësuar atë. Prandaj u ideua dhe u ndërtua Hadrianopoli. Ky qytet u ndërtua në fushë, ...

Read More »

Përballja me historinë e Fetnete Ramosajt

“Terrori dhe gjenocidi i Serbisë në Kosovë”, historia e masakrave në 200 fotografi dhe dokumente, vjen në një ekspozitë në Muzeun Historik Kombëtar Fetnete Ramosaj, ish-luftëtare e UÇK-së, dhe një grua e angazhuar për të drejtat e njeriut në Kosovën ...

Read More »