Home / Arte / Ekspozita (page 5)

Ekspozita

Pasqyrat e thyera të Anastas Kostandinit

Ekspozita Anastas Kostandini, apo ashtu si e njohin artdashësit Taso, do të lërë qytetin e Pogradecit ku krijon e punon, për të sjellë në Tiranë një cikël pikturash disi ndryshe nga tematikat që ai trajton. “Pasqyra e thyer” quhet ekspozita ...

Read More »

Dy gra shkodrane, vështrojnë Jozefin

Fotografët e parë në Shqipëri. Nga austriaku Jozef Sekeli, te  dinastia e Marubëve, apo vëllezërit Manakis Gusht 1863. Dy gra të reja shkodrane të veshura me veshje të traditës, nën një qilim pozojnë para portës së madhe para aparatit fotografik ...

Read More »

“Plagët” e Eros Dibrës në Duseldorf

“Wunden – Plagët” e Eros Dibrës nga Shqipëria dhe “Noother time, nootherplace ” e Codruta Cernea nga Rumania – është ekspozita e dyfishtë që hapet në Duseldorf më 10 mars, me kurator Michael Voets. Eros Dibra dhe Codruta Cernea jetojnë dhe ...

Read More »

Kur arti paralajmëron rrezikun

Me Edi Hilën në një bisedë për qytetin, të shkuarën dhe artin Nga Alda Bardhyli Bisedat me Edi Hilën nuk ndryshojnë shumë nga ndjesitë që të lënë pikturat e tij. Grija e ftohtë që ka veshur lehtë tablotë e mëdha ...

Read More »

Pikturat që lindën nga errësira

Llambi Blido, me një ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Arteve Dy periudhat kryesore të krijimtarisë së piktorit Llambi Blido do të vijnë përmes tablove të mëdha që do të zënë sot hapësirën kryesore të Galerisë Kombëtare të Arteve. Me ...

Read More »

Nudot e ashpra të Edgar Degas

Nuk kisha parë asnjë ekspozitë retrospektive të Edgar Degas në Paris, por atë e gjen në Musée d’Orsay, buzë Senës. Nëse kaloni këndej, mos harroni ta takoni Edgar Degas (1834-1917). Ai është aty, në një sallë të madhe, ku në ...

Read More »