Home / Opinion (page 10)

Opinion

Përçarja e Evropës, shpresa e vetme e Rusisë për të shmangur revanshin e Perëndimit

Nga George Friedman Rusia dhe Bashkimi Evropian mbajtën javën e kaluar një konferencë, gjatë së cilës Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov deklaroi ndër të tjera:“Situata mbetet shumë alarmante. Kontinenti ynë i përbashkët evropian, po përjeton një krizë të paparë besimi. Vijat ndarëse po rishfaqen sërish në Evropë. Ato po lëvizin ...

Read More »

Qëndrueshmëria e Rusisë në luftën e Ukrainës, do të testojë vendosmërinë e Perëndimit

Nga Lionel Barber Këto ditë gjendja në bunkerin e presidentit Volodimir Zelenski në Kiev është e kthjellët por në kufijtë e zymtësisë. Dhe largimi i afërt i Boris Xhonson nga Downing Street, zor se do ta ketë rritur disi humorin. Një personazh karikaturesk në Britani, Xhonson u mor seriozisht në Ukrainë. Ai mbajti premtimet që dha për ndihmën ushtarake ndaj Ukrainës, dhe ishte një prani qetësuese në një aleancë perëndimore, shumë të ndjeshme ...

Read More »

Kush janë aleatët e Amerikës në Ballkan

Nga Hamza Karcic “Newsweek” Shtetet e Bashkuara janë një partner i besueshëm, dhe imazhi i tyre ndërkombëtar është kryesisht pozitiv. Ky ishte në mënyrë të përmbledhur rezultati i sondazhit më të fundit të Qendrës Kërkimore Pew të publikuar më 22 qershor. ...

Read More »

Problemi i parave: Edhe sa kohë mund ta vazhdojë Rusia luftën në Ukrainë?

Nga Robert Farley “19 Forty Five” Edhe sa kohë ka mundësi Rusia ta vazhdojë luftën e saj në Ukrainë? Fushata e sanksioneve ekonomike që po e godet rëndë ekonominë ruse, u projektua fillimisht si një masë parandaluese, dhe tani si një ndëshkim. Ajo do të ketë efektin e dëmtimit serioz të rritjes ekonomike në Rusi, duke e privuar këtë vend nga disa furnizime teknologjike shumë të rëndësishme, dhe do ...

Read More »

Pse po vjen faza tjetër e kapitalizmit

Nga Metju King Gati 250 vjet më parë ekonomisti dhe filozofi Adam Smith shkroi librin“Pasuria e kombeve” në të cilin përshkroi lindjen e një forme të re të veprimtarisë njerëzore:kapitalizmit industrial. Ajo do të çonte në grumbullimin e pasurisë përtej ...

Read More »

Sa do të sakrifikojë Perëndimi për Ukrainën?

Nga Tom McTague “The Atlantic” Për shumë nga ne që jetojmë rehat në Perëndim, kriza në Ukrainë mbetet një luftë e çuditshme, shkalla e së cilës është e vështirë për t’u kuptuar. Udhëheqësit tanë e kanë bërë të qartë që në krye të herës se asnjë ushtar perëndimor ...

Read More »

A mund të mbijetojë Evropa pa gazin rus?

Evropa ndodhet para një dimri të ashpër. Kostoja e gazit natyror mbetet e lartë në të gjithë kontinentin, dhe qeveritë po përpiqen që t’i mbrojnë familjet nga ndjenja e shtrëngimit të rripit. Një numër faktorësh shpjegojnë arsyen pse po ndodh ...

Read More »