Home / Opinion (page 122)

Opinion

Për një rini tjetër!

Të rinjtë janë një grup shoqëror heterogjen mjaft i ndryshëm me identitete të ndryshme, kategori social-ekonomike, si dhe formim edukativ po aq të ndryshëm. Krahas shqetësimeve dhe problemeve sociale që evidentohen në vendet e zhvilluara për shoqëritë në tranzicion, standardi ...

Read More »

Një vit nga ndarja me të keqen

Socialistët dhe aleatët e tyre erdhën në pushtet një vit më parë, duke mundur në mënyrë të thellë koalicionin e drejtuar nga Partia Demokratike. Edi Rama arriti ta mposhtë Sali Berishën dhe prej një viti është Kryeministër i Shqipërisë. Kjo ...

Read More »

Ky tip, Reshat Arbana!

Kur shoqëritë dhe popujt kalojnë momente vendimtare, energjia kryesore e ndryshimit për të përparuar krijohet te njerëzit e thjeshtë, tek ata që rrinë jashtë ambicies për të grumbulluar dhe ushtruar pushtet politik. Painteresi i ndihmon ata të jenë në raport ...

Read More »

Kuptim-moskuptimi i precedentit “Dajti”

Nga: KIÇO BLUSHI Prej disa ditësh po flitet e po kërkohet me këmbëngulje nga ndërkombëtarët një reformë e thellë dhe qenësore në Drejtësi. E theksoj që në krye të herës këtë: “nga ndërkombëtarët”, jo pse nuk është kërkuar dhe ndjerë ...

Read More »

Xhihadistët rikthehen si Anti-Skënderbe

Dy gjeste simbolike përdhosëse të simbolit kombëtar të shqiptarëve, shtatores së Gjergj Kastriotit Skënderbeut, nuk janë të rastësishëm dhe pa domethënie. E kemi fjalën për lënien pa autorësi në periferi të Tiranës para disa muajsh të një skulpture-monstër, në të ...

Read More »